Maart 2020, traditioneel een drukke tijd voor administrateurs. Ook wij zijn weer gestart met de Aangifte Inkomstenbelasting 2020 en Winstaangiften 2020.
Dit jaar kregen 8,2 miljoen mensen een uitnodiging, van wie 1,4 miljoen ondernemers. Hoe zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk geld bespaart op de inkomstenbelasting?
Veel mensen zien op tegen deze jaarlijkse gebeurtenis. Toch heeft het ook een positieve kant. Wanneer je goed van jouw situatie en mogelijkheden op de hoogte bent,
kan dit ervoor zorgen dat je minder inkomstenbelasting hoeft te betalen of zelfs geld terugkrijgt.

Tegenwoordig doen veel mensen de aangifte zelf, bijvoorbeeld met behulp van app Aangifte 2020.
Echter, onze ervaring leert dat er met het zelf doen van de aangiften soms veel geld verloren gaat door het onjuist invullen of het vergeten van aftrekposten en/of
diverse toeslagen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn o.a.:
– Ben je net gestart als zelfstandig ondernemer? Dan heb je recht op startersaftrek en/of ondernemingsaftrek.
– Heb je geïnvesteerd? Veel (startende) ondernemers vergeten af te schrijven.
– Wellicht heb je daarnaast ook nog recht op de kleine investeringsaftrek?
– Heb je van de BIK-subsidie gehoord? Dit kan vele kortingen bieden op de loonheffing. Lang niet iedere ondernemer is hier zich bewust van.
– Vanaf 15 februari 2021 is de vierde aanvraagperiode NOW van start gegaan. Wat zijn hiervan de gevolgen voor jouw onderneming?

Wij van Van Ouwerkerk Administraties helpen graag je graag. Voor een redelijke prijs weet je zeker dat er alles aan gedaan wordt om je aangifte inkomstenbelasting 2020 correct en volledig te doen.
Zeker in deze onzekere tijd waarin het Corona-virus nog altijd niet onder controle is en er veel Covid-19 regelgeving (TVL, TOZO, NOW en dergelijke) is het raadzaam om hulp
van een professional in te schakelen. Hoe moet je eventuele coronasteun opvoeren bij de aangifte? Op welke regelingen en aftrekposten heb je recht? En vooral de vraag, wat
betekent de coronacrisis op de langere termijn voor mij? Na zo’n jaar is het fijn om je financiën op tijd in beeld te hebben.

Vanaf 1 maart 2020 zijn we direct van start gegaan om zoveel mogelijk aangiften voor 1 april bij de Belastingdienst in te dienen,
zodat de eventuele teruggaaf voor 1 juli 2021 plaatsvindt.

Naast de Aangiften Inkomstenbelasting en de Winstaangiften verzorgen wij desgewenst ook je gehele boekhouding. Door onze verregaande gedigitaliseerde verwerking van de in-
en verkopen en de bankmutaties zorgen wij voor een up-to-date beeld van je financiële situatie. Bonnetjes inschieten via je mobiele telefoon? Wij helpen je hier graag bij.
Dit doen we voor kleine ondernemers, eenmanszaken en V.O.F.’s, maar ook voor BV’s, verenigingen, stichtingen en coöperaties.

Van Ouwerkerk Administraties zorgt er voor dat je administratie op orde is en wij kunnen je inzichtelijk financieel advies bieden. Ons team staat voor je klaar.